HomePortfolioDijital PazarlamaDijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Nedir ?

Dijital pazarlama; ürünlerinizin/hizmetlerinizin internet ortamında çeşitli araçlarla hedefinize uygun olarak tanıtma hizmetimizdir.

Dijitalleşen dünyada kullanıcıların çeşitli cihazlarda çevrimiçi olarak var olmalarının artış göstermesi sebebiyle dijital pazarlama, geleneksel pazarlamaya göre çok daha avantajlı bir konuma gelmiştir. Ayrıca verim oranı da yapılan dijital pazarlama çalışmalarının yönetilmesinin uzmanlığına göre artış göstermektedir.

Siz de dijital ortamda;

  • Hizmetinizden/Ürünlerinizden daha fazla kişi haberdar olsun,
  • Geniş bir kitleye ulaşarak marka bilinirliğiniz artsın,
  • Potansiyel müşterilerden geri dönüş elde edilsin,
  • Web site trafiğiniz artsın,
  • Potansiyel müşteriyi harekete geçirici reklam kampanyası oluşturulsun,
  • Kitle hedeflemeleri ile bütçenizin daha efektif kullanılmasını istiyorsanız, Whistler Digitale göz atın.

Dijital Reklamcılık

Dijital Reklamcılık
 

Bizce, Dijital Pazarlama ve Performans E-Ticaretin kalbidir. O atmazsa bütün yapı durur. Fazla atarsa da az atarsa da sorun yaratır. Çok hassas ve kararında yönetilmesi gereken yerdir burası. Ne vücudu yoracak kadar fazla yüklenilmeli ne de vücudun ihtiyacını karşılamayacak şekilde yönetilmeli. Bu danışmanlığın içeriğince aklınıza gelen ve gelmeyen tüm dijital reklamcılık kanallarının yönetimi mevcuttur. Örneğin; Google reklamları, Facebook reklamları, Instagram reklamları, Youtube reklamları, Onedio reklamları, Görüntülü Reklamcılık, Yeniden Pazarlama, Criteo, sociomantic, Maillin, Sms reklamcılığı gibi…

Tüm bu reklamcılık silahlarını biz yönetiyoruz, sizinle ortak bütçelerde karar kılıp, strateji departmanından gelecek hedef doğru planlama yapılıyor ve taaruza geçiyoruz. Dijital reklamları yönetirken dikkat edilmesi gereken birinci kural hesapların markaya ait olması ve markanın ödeme yöntemleri ile işin yürütülmesi. Bir çok ajans var ki reklam ödemelerini ayrı bir panelden size gösterip kendine ödeme yapılmasını sağlıyor fakat sizin o panelde gördüğünüz reklamlar aslında çoğu zaman gerçeği yansıtmıyor. 

Dijital Pazarlama Nasıl Yapılır ?

Dijital pazarlama stratejisi, genel marka hedeflerine ulaşmak için bir şirketin çeşitli dijital medyaları, yani web (site, web pazarlama, sosyal ağlar …) ve mobil (uygulama, iletişim yöntemleri) üzerinde yürütülen bir eylem planıdır. iş hedefleri veya marka bilinirliğidir. Bu nedenle digital marketing, bir şirketin iletişim planının bir parçasıdır.

Belki de dijital pazarlama faaliyetleri yaklaşımınızı yönetmek için henüz dijital çözümleri kullanma fırsatınız olmadı.

Ancak, adım adım ilerlemenizi sağlayacak araç veya hizmet seçeneklerimiz sayesinde görünürlük kazanabilir ve müşteri kitlenizi geliştirebilirsiniz. Ürün pazarlama stratejileri, hedefe ulaşmak için kullanılacak araç türlerine göre değişir. Dijital medya ve pazarlama hizmetleri ile profesyonel hizmetler veriliyor. Şirketler, hedefe ulaşabilmek için web ve mobil ağlar üzerinden yürütülen web pazarlama, sosyal ağlar, mobil uygulamalar ve farklı iletişim yöntemlerini kullanır. Dijital pazarlamanın yapılabilmesi için yapılacak işlemler şunlardır;

  • Dijital bir strateji geliştirin
  • Web’de görünür olun
  • Sosyal medyaya yatırım yapın
  • Müşteri sadakati oluşturun
  • Ortak çalışma araçlarını kullanın
  • Ürün reklamlarını yapacak kaliteli ve seo uyumlu içerikler oluşturmak,
  • Ürün çeşitliliğini sağlamak,
  • Müşteri taleplerini karşılamak,

Bu işlemlerden sonra web sitenizde yer alan ürünlerinizi inceleyen müşteriler, satın alma eylemini gerçekleştirmek için sipariş oluşturmaya başlayacaktır.

Dijital Pazarlama S.S.S

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama; ürünlerinizin/hizmetlerinizin internet ortamında çeşitli araçlarla hedefinize uygun olarak tanıtma hizmetimizdir.

Dijital Pazarlamanın Avantajları Nelerdir?

Pazarlama dünyasında kullanılan metotlar sonsuz gibidir. Her yeni yol, diğerine göre benzersiz sayılabilir ve bu durumda göstereceği etkiler de birbirinden farklı olacaktır. Günbegün gelişen yeni stratejiler de aslında çoğunlukla hali hazırda kullanılan dijital pazarlama yollarından üretilmektedir.

  • Maliyet Avantajı

Matbu yayınlar ve profesyonel reklamlar için çok fazla bütçe (ekipman, teknik düzenleme ve insan gücü) gerektirirken, dijitalde bu durum söz konusu değildir. 

  • Vakit ve Devamlılık Avantajı

Geleneksel pazarlama metotlarında reklamlarınız belirli bir zaman aralığında hedef kitlenize gösterilir ve hedef kitleniz belirlenen o aralıkta verdiğiniz reklamı kaçırabilir. Devamlılık yakalamak güçtür. Dijitalde ise reklam sürekli yayındadır.

  • İnteraksiyon ve İletişim Avantajı 

Yine geleneksel pazarlama metotlarında reklamla potansiyel müşteri arasında işteş bir bağlantı kurulamaz, yani tek taraflıdır ve reklamla karşılaşıldığında verilen tepkileri bilmek olanaksızdır. Dijital pazarlamanın içerisindeki sosyal medya kanallarının interaksiyon özelliği sayesinde bir reklama anında reaksiyon ve yorum alınabilir. 

  • Verim Analizi Avantajı

Geleneksel pazarlamaya göre dijital pazarlamanın somut bir biçimde ölçülebilir olmasıdır. Görüntülenme ve tıklama sayılarına ulaşmak ve bu sayede analiz yapmak mümkündür.

  • Hedef Kitleye Ulaşma Avantajı

Dijital pazarlamada hazırlanan reklamların kimlere gösterileceği bilinebilir. Bu yolla ürün veya hizmetlerle gerçekten ilgilenen kişilere ulaşmak, şans faktörüne bırakılmaksızın çok daha kolaydır.

Dijital Pazarlama Fiyatları Nelerdir?
 
Dijital Pazarlama Hakkında Daha Fazla Bilgi Alabilirmiyim

Dijital Pazarlama Hakkında ve diğer tüm konularda Aklınıza takılan sorular için İletişim Formunu Doldurarak 0541 183 4270‘ten arayarak veya WhatApp Destek Hattı üzerinden bizlerle iletişime geçebilisiniz.

 

Whistler Digital

Whistler Digital Müşteri odaklı kolay kullanıma sahip panel ve onlarca öne çıkan özelikler Ücretsiz Fiyat talebi ve daha bir çok özellik için fiyat talebi alabilirsiniz.

Whistler Dijital markasıyla, müşterilerimize web tasarım alanında dijital çözümler sunuyoruz. Bugüne kadar Türkiye genelinde ve yurtdışında birçok müşterimize kurumsal web siteleri ürettik.

  © [2015-2023] Design by Whistler Digital. All Rights Reserved.